Tentang Aku.....

My photo
♥ Lahir pd 20 February 1979 ♥ Mudah mesra tp sensitif ♥ Orang Serawak, Berdarah campuran Malay + melanau + iban ♥ DAH KAWIN DA. Dan di kurniakan 2 org hero.Syukur alhamdulillah. ♥ Suka akan muzik, seni dan fesyen ♥ Suka mkn dan mkn...dan mkn ♥ Suka main masak2. ♥ Suka Berkebun (peminat tegar bunga Ros) ♥ Suka bergambar dan main pesbuk. hahahha....

♥Kengkawan cayangku♥

Mesej dari kamek untuk kitak....

Friday, April 8, 2011

Al - Fatihah


Salam pagi Jumaat & salam persahabatan

Kabare korang semua? Hopefully sihat2 hendaknya. Urm, today genaplah 2 tahun arwah bapak telah meninggalkan kami sefamily. Setiap kali menjelang TARIKH KERAMAT 8 APRIL itu....setiap kali itulah jiwa & mood ku agak tercalar sikit dari hari2 biasa.

2, 3 malam termasuk malam semalam....aku bermimpi berjumpa dengan arwah bapak. Bagi aku, fenomena seperti ini tidaklah mengherankan aku...coz, time ku preggy our 1st baby dulu pun...boleh dikatakan setiap hari aku asyik bermimpi berjumpa dengan arwah bapak. Seolah2, arwah bapak masih lagi hidup bersama kami sefamily.

Urm...maybe arwah bapak nak jumpa cucu sulung lelaki pertama dia kot??!Huh ~ sebak rasanya. Terasa nak mengalir jer air mataku....setiap kali teringatkan memori bersama arwah bapak. Dialah ayah yang terbaik bagiku. Seperti episode2 yang sebelumnya...aku cakap yang arwah bapak "TIADA GALANG GANTINYA"...........................sob.......sob..................huhuhuhu....lets me out from this feeling..........huarghhhhhhhhhhhhhh!!

Entry kali nie...agak malas aku nak story mory ngan korang or pembaca semua pasal kenangan2 dengan arwah bapak sebelum nie. owez repeat...bosan plak kan? Pembaca bosan, aku plak yang semakin banjir dengan air mata...dak gitu??? huuuuuuuuuuu......

Urm...kalaulah dapat menyampaikan pesan kepada orang yang telah pergi meninggalkan kita..spt thru email ker, fb ker, twitter ker, blog ker.......akan ku sampaikan dengan arwah bapak luahan hatiku terhadapnya spt ini: -

Ayah, saya & kami sefamily rindu benar dengan ayah. Cubalah dapat diputarkan waktu...akan ku penuhi saat & waktu bersama ayah. Malang nya JANJI Allah swt tidak dapat dihalang awal atau lambat sesaat. Terasa sungguh cepat masa itu berlalu.

Ayah, ada berita baik untuk ayah. Ayah dah dapat cucu sulung lelaki yang pertama. Jikalaulah ayah masih ada, tentu ayahlah orang pertama yang sangat teruja. (*isk...isk....tahanlah airmataku. Janganlah berjujuran kat opis nie) Terkabul jua doaku, ayah. Syukur alhamdulillah. Setiap detik, saat & waktu..aku kerap berdoa mohon padaNya agar dikurniakan seorang cahaya mata lelaki yang pertama. Walaupun tak dapat mengantikan tempat ayah sepenuhnya..tapi sekurang2nya kehadirannya dapat menambah bilangan putera dikeluarga kita. Dan yang paling penting, dialah cucu lelaki pertama ayah.

Ayah, Ketika pertama kali menyambut cucu ayah nie dari tangan nurse,aku sebagai ibu agak terkejut sedikit ketika menatap wajahnya. Kenapa tidak, ketika lahir wajahnya iras2 akan wajah ayah. Huarghhh....Kami rindu padamu, ayah. Kalau ayah nak tau....cucu ayah nie...kami sefamily namakannya Affan Ridzqi Darwisy yang memberi maksud "Anugerah yang warak & bermaruah". Lahirnya dia kedunia ini...adalah anugerah yang paling bermakna setelah pemergian ayah. Teringat akan mutiara kata "SETIAP APA YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYA". Maybe inilah hikmah yang Dia bagi untuk kami sefamily. Syukur.

Ayah, semoga dengan maksud nama tersebut dapat menyambung keturunan keluarga kita yang lebih soleh & bijaksana. InsyaAllah, kan ayah?

Ayah, walaupun kami ada kehadiran orang baru dalam kehidupan kami....tidak sama sekali dapat menyembuhkan rasa RINDU kami terhadap ayah. Tapi, kehadirannya adalah sebagai penyeri baru pada kami ketika kehilangan orang yang amat kami sayang & cintai.

*haish................!!!!!time nak meluahkan nie...bergenang dah airmataku......sob..sob..cover2..kang kantoi plak cengeng dipagi Jumaat yang cerah merah nie..lebih lagi kat opis. huuuuuuuuu...HARU BIRU plak nanti! Ku finishkan entry kali nie dengan surah Al - fatihah & Yassin (tak dpt nak tahan dah feeling aku nih!)

Ayah, dikesempatan ini bagi mengingati tarikh 8 April, tarikh ayah telah meninggalkan kami buat selama - lamanya..Al - fatihah buat ayah: -


video

&

Surah Yassin untuk arwah ayah. Semoga Allah swt menempatkan ayah bersama - sama orang yang beriman & disayangi olehNya. Sampaikan salamku buat Allahyarham, ayahku...Ya Allah, Ya Tuhanku. Amin Ya Rabbal Alamin.


video

ok...la,bubai semua..............mode bercampur2 ON!